Escape game Het geheim van Schrobbelèr

Bedrijf: Locks&Keys

Contacten:

Besterdring 225A 5014 HK Tilburg ()

+31 6 31555744

Command + EnterTypfout gevonden? Selecteer tekst en druk op Ctrl+Enter.

Op dezelfde plaats

Beschrijving:

"Drink Schrobbelèr. De avond is nog lang, de morgen zo ver. Laten we klinken op de Kruik en de Stad. Want van beiden heb je nooit teveel, genoeg gehad."

Iedere stad heeft haar tradities en eigen producten. Zo heeft 's Hertogenbosch de Bosche Bol en heeft Tilburg een bijzonder lekkere kruidenlikeur die Schrobbelèr heet. De naam stamt af van de textielgeschiedenis van Tilburg. Een schrobbelaar was iemand die schrobbemolen bediende. Een schrobbemolen is een onderdeel van de voorspinmachine voor het weven van lakenstof. De kruidendrank zit in een kruik. De kruik verwijst weer naar een andere element uit de textielgeschiedenis van Tilburg. Vroeger werd urine gebruikt om wol te wassen en te verven. Het gerucht gaat dat Tilburgse textielwerkers hun urine in de 17e eeuw spaarden in kruiken. Of dit echt zo is blijft een mysterie.

"Drink Schrobbelèr. Dat is als het bloed van Tilburg. Stroomt naar m' n hert. En bij elke slok proef ik de ziel van de stad. En van beiden heb je nooit teveel, genoeg gehad."

Bij Locks & Keys escape room heb je nu de unieke mogelijkheid om terug te gaan naar het begin. Daar waar de oorsprong van Schrobbelèr ligt. Uitgevonden door Jan Wassing, als alternatief voor sterke drank. Als maagpatiënt had Jan vaak last van zijn maag na een gezellige Brabantse avond. Op zijn speurtocht naar een lekkernij dat zijn maag kon verdragen, mengde hij diverse kruiden, homeopatische middelen en andere dranken tot hij Schrobbelèr ontdekte. In zijn huisbarretje "Bij den Schrobbelaar" kwamen mensen bijeen om samen met Jan te proosten op zijn uitvinding. Jan is helaas overleden zonder zijn recept over te dragen. Het recept blijft tot de dag van vandaag een mysterie. Er is bekend dat de drank is gemaakt op basis van 43 verschillende kruiden. De exacte samenstelling blijft echter een geheim. Er wordt beweerd dat het recept nog altijd ergens in zijn oude werkkamer ligt. Denk jij dat jij met je team het in je hebt om het recept binnen een uur te vinden?

We use cookies to optimize site functionality, personalize content, and provide you better experience. By continuing to browse our website, you agree to our cookie policy. Please read our full privacy statement.